Якщо планування кухні - лінійна: 10 способів вдосконалення дизайну - Дизайн интерьера
Меню
Поиск
Категории раздела
Спальня [2]
Гостиная [2]
Кухня [19]
Ванная комната [1]
Креативные идеи [1]
У дома [4]
Стоит знать [6]
Полезные статьи на различные строительную тематику, которые помогут вам узнать больше полезного о ремонте и дизайне помещения.
Вход на сайт
Календарь
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Друзья сайта
Interiorfor.com Рейтинг@Mail.ru
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Якщо планування кухні - лінійна: 10 способів вдосконалення дизайну

Лінійне планування кухні: ефективна і приваблива
У тих випадках, коли наявність вільного простору є пріоритетом, чи може лінійне планування кухні виявитися кращим рішенням? Однорядні гарнітури займають саму меншу площу в порівнянні з аналогами іншій конфігурації, оскільки - як випливає з їх назви - все їх компоненти шикуються в єдину лінію.

Наявність меншої кількості шаф передбачає зниження витрат на придбання і установку кухні. Грамотно спланований дизайн, особливо у випадку з компактними інтер'єрами, дозволяє відчути одне з найважливіших переваг, пов'язаних з відмовою від великого числа шаф: можливість мати всі необхідні предмети під рукою.

Так чи інакше, існує чимало способів вдосконалити кухню з лінійної плануванням, і про деякі з них ми хотіли б вам розповісти.

1. Створіть умови для спілкування
На перший погляд, компактність лінійної кухні може здатися недоліком, але насправді ця особливість дозволяє їй в меншій мірі претендувати на житловий простір, якщо порівнювати з іншими плануваннями. Вибравши цей варіант, ви забезпечите наявність вільного місця за межами кухонного інтер'єру.

На фото - цілком типовий інтер'єр з лінійним кухонним гарнітуром, що підтримує концепцію відкритого простору, орієнтованого на взаємодію між членами сім'ї.

Білий глянцевий гарнітур в інтер'єрі кухні
2. Розробіть ефективний дизайн
Цей підхід доцільний при створенні будь-яких кухонних інтер'єрів, але він стає необхідністю в разі з однорядною плануванням, яка передбачає, як ми пам'ятаємо, компактність гарнітура. Зазвичай (але не завжди) до складу однорядного гарнітура включається холодильник, який ставиться з краю. Поруч може перебувати раковина і робоча поверхня (тобто стільниця) з посудомийній машиною і парою шаф під нею.

Оскільки однорядная кухня зі зрозумілих причин не блокує світло, ви можете дозволити собі придбати пару високих шаф.

Чорний гарнітур зі світлою обробкою в інтер'єрі кухні
3. Покладіться на стандартну компоновку гарнітура
Зазвичай над рядом нижніх шаф знаходиться такий же по протяжності ряд верхніх. Іноді з одного боку ставиться високий шафа, або два - з обох сторін. Само собою зрозуміло, до складу верхнього ряду повинна бути включена витяжка. Якщо ви віддаєте перевагу саме таку, стандартну, компоновку, розгляньте можливість зайняти шафами всю ширину стіни.

Оригінальні стільці в інтер'єрі кухні
4. Експериментуйте з полками різних типів
В якості альтернативи стандартної компонуванні можна уявити варіант, коли частина шаф замінюється відкритими полицями. Вони встановлюються, як правило, справа або зліва від ряду шаф, але не розбивають його. Відкриті полиці дуже практичні і привабливі з естетичної точки зору.

Дерев'яні полки в інтер'єрі кухні
5. Встановіть антресольні шафи
Це ще один чудовий спосіб вдосконалити дизайн однорядной кухні. Зрозуміло, що для його реалізації потрібні певні умови, а саме - достатня висота стель. Дизайнери радять поміщати під антресольного поруч шафи меншої глибини, щоб привнести динаміку в інтер'єр.

Зверніть увагу на кухню на фото. Пофарбувавши стіни і гарнітур в один колір, автори проекту спровокували виникнення ілюзії монолітності. Неначе кухні в цьому приміщенні немає зовсім, а є стіна з цікавими виступами і нішами.

Ретельно продумайте перелік предметів, які ви будете зберігати в самих верхніх шафах: це повинні бути речі, які використовуються від випадку до випадку.

Прозорий обідній стіл із пластику в інтер'єрі кухні
6. Подбайте про зберігання
Зберігання - це важлива опція для будь-якого кухонного інтер'єру, будь він компактним або просторим. Але коли мова заходить про лінійної плануванні, ця тема набуває ще більшої значущості: шаф менше, а посуду, приладів і різних речей, абсолютно необхідних в побуті, - хоч греблю гати.

Без місткого додаткового шафи тут не обійтися, але вам варто розглянути й інші можливості організації зберігання. Ось найбільш очевидні рішення - відсіки під сидінням лави в куточку для сніданку і розміщення навісних шаф в іншій частині кімнати.

Дизайн сіро-блакитного гарнітура в інтер'єрі кухні
7. Підберіть відповідну побутову техніку
Скромні розміри однорядного гарнітура не позбавляють вас можливості придбати сучасні і красиві побутові прилади, з гарним набором функцій і високої якості. Зараз в будь-якому магазині представлений відмінний вибір компактних посудомийних машин, плит та мікрохвильових печей, як вбудованих, так і встановлюваних окремо.

Якщо мова йде про кухню з відкритим плануванням, особливу увагу слід приділити пошуку безшумних приладів, щоб працююча витяжка або пральна машина, наприклад, не викликали роздратування у тих, хто намагається дивитися телевізор у вітальні.
8. Додайте острів
Постарайтеся знайти можливість встановити хоча б невеликий кухонний острів паралельно однорядні гарнітуру (безумовно, про це слід подбати ще на стадії планування дизайну кухні). Повірте, ви переконаєтеся в правильності цього рішення майже відразу, як тільки почнете готувати в оновленому інтер'єрі.

Дизайн кухонного острова в сіро-білому кольорі
9. Разграничьте простір
Якщо вам здається, що острів ніяк не вписується ні в інтер'єр кухні, ні в ваші плани, розгляньте можливість розміщення столу пристойних габаритів. Він прекрасно підійде для сімейних трапез і візьме на себе функцію додаткової робочої поверхні.

Крім вищевказаних очевидних переваг, варто відзначити ще одне: стіл сформує обідню зону, завдяки чому кухонний простір стане більш цікавим і складним.

Є й інші способи домогтися цього ефекту: встановити барну стійку з високими табуретами або використовувати різні види підлогових покриттів для оформлення зон.

Яскраві стільці в інтер'єрі кухні
10. Зробіть акцентом одну особливість інтер'єру
Це може бути що завгодно, оскільки самі лінійні гарнітури, як правило, не відрізняються яскравим дизайном. Їх невибагливий зовнішній вигляд є прекрасним фоном для демонстрації цікавого елемента, наприклад кам'яної кладки, як показано на цьому фото.

Кам'яна оздоблення стін в інтер'єрі кухні
З іншого боку, ви можете зробити фокусною елементом саму кухню, вибравши гарнітур насиченого кольору, що контрастує з декором навколишнього простору. В якості альтернативи на цю роль підійдуть відкриті полиці з розставленими на них цікавими предметами або фартух в оригінальному дизайні.

Яскраво-оранжевий робочий фартух в інтер'єрі кухні
Хоч би якими були ваші уподобання, кухня з лінійної плануванням - це варіант, який варто розглянути, особливо в умовах дефіциту квадратних метрів.

У вас однорядная кухня? Які заходи ви зробили для оптимізації її простору? Що б ви ще хотіли змінити? Поділіться своїми ідеями з нами!

  • Просмотров: 1666

  • Добавлено: 20.05.2017 в 15:24

  • Комментариев: 0

  • Автор: koby24

  • Категория: Кухня

  • Рейтинг: 2.0/1

Добавить комментарий

avatar

Социальные сети

Контактная информация

777 777 666

koby24@ukr.net

+444 555 666

Little Lonsdale St, Melbourne Victoria 8011 Australia