Грукнтування стелі перед фарбуванням покрокова інструкція. - Дизайн интерьера
Меню
Поиск
Категории раздела
Спальня [2]
Гостиная [2]
Кухня [19]
Ванная комната [1]
Креативные идеи [1]
У дома [4]
Стоит знать [6]
Полезные статьи на различные строительную тематику, которые помогут вам узнать больше полезного о ремонте и дизайне помещения.
Вход на сайт
Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архив записей
Друзья сайта
Interiorfor.com Рейтинг@Mail.ru
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Як ґрунтувати стелю перед фарбуванням своїми руками.

Стеля належить до тих деталей інтер'єру, які визначають загальний вигляд приміщення, його ремонт має бути проведений якісно і грамотно, щоб потім не кидалися в очі недоліки і промахи, допущені з-за ліні або незнання правил ремонту. Якщо стеля не заґрунтувати перед фарбуванням, то дуже скоро доведеться освіжати його знову.

Грунтовка стелі з гіпсокартону перед фарбуванням фото

 

Навіщо потрібна грунтовка перед фарбуванням

Щоб не робити ремонт стелі двічі, слід прислухатися до деяких рекомендацій, що стосуються обробки його поверхні ґрунтувальними складами. Часто думки майстрів поділяються з приводу доцільності ґрунтовки стелі.

Практика дає зрозуміти, що все ж існує велика різниця між прогрунтованным стелею і тим, який фарбували без грунтовки. Грунтувальні склади проникають в мікроскопічні пори і тріщини стельової плити, утворюючи міцну тонку прозору плівку, яка має вкрай необхідні властивості для хорошої якості подальшої обробки стелі.

Склад грунтовки Волма універсал

Які ж властивості, що роблять грунтувальні склади незамінними при ремонті?

  1. Відмінне зчеплення (адгезія) робочого підстави з декоративним оздобленням;
  2. Зміцнення поверхні;
  3. Грунтовка стелі під фарбування вирівнює поверхню і робить її рівномірно всмоктуючою;
  4. Економія витрат фарби, лаку, клею, емалі.

Сучасна промисловість багата на різноманітні види грунтовок. Вибір складу грунтовки визначається з урахуванням матеріалу підстави. Приміром, на бетон, цеглу, штукатурку або шпаклівку слід наносити грунтовку глибокого проникнення, вона здатна проникати в матеріал на п'ять міліметрів.

Можна також взяти і універсальну грунтовку. Обидва виду цілком годяться для стельових робіт, оскільки вони ще забезпечують захист поверхні від цвілі і грибкових спор.

Якщо стеля досить рівна, очищений від старих шпалер, фарби, сторонніх предметів, масляних плям, то можна обійтися одним шаром грунтовки, якщо ж стеля складний, його слід ґрунтувати після нанесення кожного виду складу для обробки.

Як правильно грунтувати стелю під фарбування: порядок робіт

  1. Перед тим, як пофарбувати стелю, його слід знежирити, очистити від сторонніх забруднень, визначити, чи потрібно його штукатурити або відразу грунтувати і потім фарбувати.
  2. Склад грунтовки наносять тільки на дуже суху чисту поверхню, не має погано тримаються, обсипаються деталей.
  3. Ґрунтовку наносять валиком або пензлем, добре змочуючи стельову плиту, але не настільки, щоб з'явилися калюжі.

Оскільки часто постає питання вибору необхідного типу грунтовки з колосальної кількості варіантів, пропонованих ринком, то слід купувати склад грунтовки і фарби одного торгового бренду. Таким чином, можна отримати чудовий результат ремонту.

Валик і ванночка для ґрунтовки

Секрет хорошої якості обробки поверхні у разі застосування складів одного виробника простий. Кожен виробник випускає свої фарби, грунтовки, шпаклівки та інші матеріали для ремонту на якійсь одній основі, тому між ними не виникає дисонансу, всі вони прекрасно поєднуються і доповнюють один одного.

Грунтовка для стелі та стін зазвичай продається у вигляді сухої суміші, тому перед початком роботи, потрібно підготувати відповідну ємність зручну для перемішування суміші з водою. Також потрібен валик з недовгим ворсом (особливо зручно працювати валиком з телескопічною ручкою), пензлик для обробки важкодоступних місць.

Грунтовка під фарбування водоемульсійною фарбою валиком фото

Якщо є практичний досвід подібних робіт, допустимо наносити склад грунтовки за допомогою пульверизатора, але слід враховувати небезпеку виникнення патьоків, а це робота неякісна. Для роботи на висоті, не обійтися і без драбини, легкої і стійкою.

Скільки разів грунтувати стеля перед фарбуванням?

Зазвичай грунтовка стелі перед фарбуванням виконується двома шарами. Перший шар повинен бути зовсім сухим, тільки тоді можна ґрунтувати другий раз. Час сушіння займає, як правило, три-чотири години. На дотик прогрунтовану поверхня повинна бути гладкою і трішечки липкою.

Грунтовка стелі перед фарбуванням водоемульсійною фарбою фото

Якщо на стелю попередньо наноситься штукатурка для вирівнювання шорсткостей і закладення сколів і тріщин, то після її висихання поверхню необхідно прогрунтувати.

Якщо ж етап оштукатурювання пропускається, то після грунтування стелі його шпаклюють, після чого знову наносять грунтовку на висохлу шпаклівку, а потім фарбують.
P. S. А на десерт пропоную подивитися відео-ролик: Грунтовка стелі

  • Просмотров: 997

  • Добавлено: 07.02.2017 в 19:20

  • Комментариев: 0

  • Автор: koby24

  • Категория: Стоит знать

  • Рейтинг: 0.0/0

Добавить комментарий

avatar

Социальные сети

Контактная информация

777 777 666

koby24@ukr.net

+444 555 666

Little Lonsdale St, Melbourne Victoria 8011 Australia