Чому потіють пластикові вікна у квартирі влітку і взимку? - Дизайн интерьера
Меню
Поиск
Категории раздела
Спальня [2]
Гостиная [2]
Кухня [19]
Ванная комната [1]
Креативные идеи [1]
У дома [4]
Стоит знать [6]
Полезные статьи на различные строительную тематику, которые помогут вам узнать больше полезного о ремонте и дизайне помещения.
Вход на сайт
Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архив записей
Друзья сайта
Interiorfor.com Рейтинг@Mail.ru
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Чому потіють пластикові вікна у квартирі влітку і взимку?

У багатьох, хто придбав металопластикові вікна, виникає проблема їх «запотівання». Що це означає? Мається на увазі, що на внутрішній стороні скла з'являються краплі води. Це може означати, що температура на склі або навіть на самому пластику ПВХ нижче, ніж точка роси.

Запотівання металопластикового вікна

Причини появи конденсату

Відразу виникає друге питання – що це за поняття? Точка роси – це значення температури, до якої повинен охолонути повітря, щоб водяна пара, що знаходиться в повітрі почав конденсуватися в росу. При цьому зайва вода з'являється у вигляді крапель на вікні, яку ще називають конденсатом.

Дана точка має не постійний показник, а він залежить від тиску повітря, його вологості і від зміни температури. Треба сказати, що останні два виміри дуже важливі в даному конкретному випадку, а ось тиск можна не брати до уваги. Тому потрібно детально зупинитися на вологості, показник якої залежить від кількості води, що міститься в повітрі, оптимальний показник – від 40 до 60%.

Відповідно, якщо температура в кімнаті знижується, то кількість води, яка потрібна для утворення пари, також зменшується, і таким чином точка роси має більш низький показник. Відповідно, більшу кількість конденсату з'являється на вікнах.

З цього всього випливає, що, наприклад, взимку в сирій кімнаті вікна запотіють дуже швидко. А якщо взяти нормальні умови в квартирі (тобто температура +20°C, а вологість 60%), то точка роси буде становити +12°C, і якщо поверхня вікон буде мати будь-яку температуру нижче точки роси, то буде завжди з'являтися конденсат.

Але як же так відбувається, що температура в кімнаті нормальна, а вікна запотівають?

Це може відбуватися з кількох причин: через дотики поверхні вікна з холодним зовнішнім повітрям або з-за поганого монтажу, коли холодне повітря проникає в погано утеплені отвори. Тому при установці конструкції необхідно зробити дренаж всередині ПВХ профілю, для видалення вологи. Інакше, така вода може при застиганні зруйнувати сам профіль.

Дренажний отвір всередині ПВХ профілю

Як же з цим боротися, як прибирати конденсат, який з'являється?

Всі заходи повинні бути спрямовані на те, щоб нагріти поверхню вікна і зменшити температуру у всіх кімнатах, також періодично потрібно перевіряти роботу вентиляції і якщо є якісь проблеми, то їх необхідно негайно усувати.

Часто клієнти, які придбали металопластикові вікна ПВХ, при появі такої проблеми, викликають майстра по обслуговуванню. Він частіше всього в таких випадках перевіряє вентиляцію. Її дуже легко перевірити – треба піднести запалений сірник і подивитися на полум'я, воно покаже, як вентилюється приміщення.

Якщо проблема не в цьому, тоді необхідно утеплити стіну і віконний отвір, адже потрібно пам'ятати, що чим краще зроблена теплоізоляція в кімнаті, тим менша імовірність, що з'являться краплі води на вікні. Якщо потіють пластикові вікна, то ні в якому разі не варто засмучуватися, потрібно просто знизити рівень вологості в кімнаті, збільшити температуру і здійснювати регулярні провітрювання приміщення.
P. S. А на десерт пропоную подивитися відео-ролик: Боротьба з конденсатом на пластикових вікнах

  • Просмотров: 1292

  • Добавлено: 11.02.2017 в 16:33

  • Комментариев: 0

  • Автор: koby24

  • Категория: Стоит знать

  • Рейтинг: 0.0/0

Добавить комментарий

avatar

Социальные сети

Контактная информация

777 777 666

koby24@ukr.net

+444 555 666

Little Lonsdale St, Melbourne Victoria 8011 Australia